Študenti predstavili vedecké práce na tému potravinového práva

Dňa 10. apríla sa na pôde Právnickej fakulty Trnavskej univerzity v Trnave uskutočnil prvý ročník študentskej vedeckej konferencie z potravinového práva, ktorú Právnická fakulta realizovala v spolupráci s Potravinárskou komorou Slovenska. Študenti predstavili svoje témy pred odbornou komisiou a prítomnými hosťami z právnej a potravinárskej praxe. Prvé miesto získal študent magisterského štúdia Bc. Rastislav Lalinský so svojou prácou o označovaní „protein“ na prednej strane balenia.

Študentské práce sa týkali nasledovných oblastí:
✅ Zdravotné tvrdenia v akciových letákoch s potravinami?
✅ Potravinový odpad vo svetle novej smernice
✅ Nová smernica ECGT – boj proti „zelenému vymývaniu mozgov“?
✅ Označovanie krajiny pôvodu medu
✅ Označovanie rastlinných „alternatív“ mäsa a mäsových výrobkov
✅ „Protein“ na prednej strane balenia potravín : Marketing alebo užitočná informácia?

V spoločných podujatiach PKS a Právnickej fakulty Trnavskej univerzity v Trnave budeme pokračovať.

Facebook
LinkedIn

FOOD & WINE TASTING

Pozvánka na Food & Wine Tasting: Výnimočný večer v rámci projektu European Food and Wine Dňa 14. augusta 2024 sa v priestoroch prestížnej Galérie Umelka

Čítať viac »